Dissabte 11 de juny un equip de la Fundació Vedruna de Catalunya, patrocinat per Text, participarà per primera vegada a l’Ultra Clean Marathon (UCM). Són 12 mestres, professors i professores de totes les etapes educatives que s’han apuntat a aquesta marató que uneix ecologia i esport. És la pràctica que es coneix com a plogging, i que combina l’activitat a l’aire lliure i la recollida de residus.

 

L’UCM, la cursa Sostenible i Solidària amb la Natura, recorre 63 km des de Terrassa, passant per Sant Cugat i el litoral de Barcelona. L’equip ‘Vedruna Catalunya – Text’ farà aquest traçat en el marc de l’itinerari dels ODS, que comparteixen totes les escoles Vedruna de Catalunya. Des de 2019 promouen de forma coordinada els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

 

L’Ultra Clean Marathon dedica el cost de les inscripcions a causes ambientals de Catalunya. Per participar-hi, cada equip ha de realitzar un donatiu mínim de 600 euros i tria amb quina causa ambiental vol col·laborar. En aquest cas, l’Editorial Text patrocina l’equip de Vedruna Catalunya, que destinarà aquest recurs al projecte de conservació de rius de l’Associació Hàbitats.