Per a la xarxa de centres de Vedruna Catalunya Educació, el passat 22 de maig va ser un dia especial. No només per l’efemèride de la fundadora, Joaquima de Vedruna, sinó perquè la fundació va inaugurar els nous espais que, a partir d’ara, seran la seu de Vedruna Catalunya Educació. Una seu situada a Vic anomenada Espai Mascaró en record d’una de les germanes de la congregació, Carme Mascaró, que va liderar una tasca educativa pionera en el seu temps, principis del s.XX, quan pocs apostaven per una educació que pugués arribar a tothom i donés resposta a les necessitats canviants de la societat.

La Gna. Montserrat Espinalt, actual presidenta de la fundació, va encoratjar la comunitat educativa a seguir mantenint viva l’essència i la llavor de Joaquima de Vedruna, una dona amb una mirada inclusiva, optimista i compromesa amb la societat i el món.

Vedruna compta avui amb 34 escoles de la fundació i dues més d’adherides al projecte educatiu que,  repartides per tot el territori, atenen més de 20.000 alumnes que formen part d’un projecte educatiu renovat i compromès amb els eixos que han de vehicular el món d’avui i demà.

Espinalt va remarcar la necessitat que aquests nous espais siguin lloc de reflexió, treball i renovació constant per seguir la línia que Joaquima de Vedruna va iniciar, que germanes d’arreu van continuar i que avui segueixen també educadores i educadors, alumnes, famílies i equips col·laboradors compromesos amb un projecte arrelat en el passat però amb mirada de futur.