L’alumna de 2n de Batxillerat del col·legi La Salle Reus, Lídia Bofarull Barberà, ha estat la primera classificada de la prova local de l’11a Olimpíada d’Economia, que organitza la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

La prova local es va realitzar el passat 29 d’abril a la mateixa facultat i s’hi van presentar 154 estudiants de 35 centres de secundària de la província de Tarragona. En un màxim de 90 minuts, els estudiants van haver de contestar una sèrie de preguntes tipus test sobre el temari, resoldre un exercici de comptabilitat i un exercici d’inversions i, finalment, realitzar un comentari de text.

Tots aquests coneixements s’han treballat durant el curs a l’assignatura Economia de l’Empresa de 2n de batxillerat. L’acte de lliurament de premis es farà durant l’acte d’inauguració del nou curs de la Facultat.

La Lídia comenta que es va preparar la prova amb ganes, però que va arribar un moment que va deixar d’estudiar perquè creia que no guanyaria. Quan la van trucar no s’ho creia i li va fer molta il·lusió. No s’esperava quedar entre les tres primeres, ja que les proves que havia fet dels cursos anteriors no li semblaven gens fàcils. Des del centre volen agrair la participació d’altres estudiants, especialment de la Clàudia Anaya, que va quedar en quart lloc. La Salle Reus va ser el segon centre amb més qualificació mitjana, darrere de l’IES Antoni Martí i Franquès.

Ara, Lídia Bofarull, juntament amb Alba Martín i Laura Díaz, segona i tercera classificades, representaran la Facultat d’Economia i Empresa de la URV a la Fase Nacional que se celebrarà a la Facultad de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat Complutense de Madrid del 25 al 27 de juny.

“La Lídia començarà a preparar la prova de Madrid amb il·lusió després de la selectivitat. Hi anirà per totes, sent conscient que a Madrid hi haurà més nivell, ja que tots els participants ja han estat seleccionats prèviament”. Els cinc primers classificats a la Fase Nacional representaran la segona edició de la Fase Internacional de les Olimpíades d’Economia, que tindran lloc del 23 de juliol a l’1 d’agost a Sant Petersburg (Rússia).