El passat 25 de maig es va celebrar la XI Jornada de Programació i Robòtica Educatives al Citilab de Cornellà de Llobregat. El tutor de 5è de Primària de l’escola Tabor de Santa Perpètua de la Mogoda, Sergi Esteve, hi va fer una ponència sobre el seu projecte Robotast Gatronòmic, portat a terme amb els seus alumnes al llarg del present curs escolar. Aquest projecte està emmarcat dins un altre de més ampli amb el qual es treballa el coneixement de Catalunya. El Robotast Gastronòmic ha estat guardonat enguany amb el segon premi TIC de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya) i pel seu rigor i innovació se li va proposar de participar en aquesta XI Jornada de Programació i Robòtica Educatives.

“La ponència explicava a col·legues de l’educació com entenem la robòtica educativa a Tabor, quins objectius perseguim i quin ha estat el procés d’aquest projecte guanyador. Un dels fets destacables en el projecte és la implicació de diversos estaments de l’escola com són les famílies, altres nivells de primària i el personal de cuina”.

El Robotast Gastronòmic permet lligar la gastronomia amb la geografia del país mitjançant la programació, la robòtica i la informàtica, a més de poder practicar una interdisciplinarietat amb temes de l’entorn proper dels alumnes, com són les receptes de cuina i els àpats.