El projecte Ploggbin, de l’escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat, ha obtingut el 2n premi a la final de la Fisrt Lego League estatal, que va tenir lloc els dies 26 i 27 de juliol a Tenerife. Ploggbin és una aplicació per a telèfons mòbils que consisteix a organitzar trobades amb gent de la tercera edat per anar a caminar als espais naturals de la ciutat i recollir, a la vegada, la brossa que hi pugui haver a l’entorn (acció que es coneix com a “ploggin”).

Segons la quantitat d’hores caminades i la quantitat de brossa recollida, s’estableix un rànquing i s’atorgarà una puntuació que es podrà bescanviar per vals de comerç local (cinema, teatre, gimnàs, piscina…)

Aquesta iniciativa respon a una de les grans necessitats detectades com a conseqüència de la pandèmia: l’atenció a la gent gran i el seu acompanyament i socialització; a més a més, vol contribuir a reactivar el comerç de la ciutat i vetllar per la cura del medi ambient en l’entorn proper.

Així mateix, potencia dos grans Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): salut i benestar i la vida d’ecosistemes terrestres.

“Aquest reconeixement suposa una fita històrica per al nostre col·legi i posa en valor tot l’ensenyament i l’aprenentatge realitzats des de P4 entorn la robòtica, la programació i el desenvolupament dels projectes”, asseguren des de la direcció del centre. “El nivell de la competició ha estat enguany molt alt; hi ha centres de prestigi que porten molts anys participant en aquest concurs. Per a nosaltres és el segon any que hi participem, i guanyar aquest premi ens omple d’orgull i mostra la qualitat acadèmica i humana de la nostra comunitat educativa. És un premi de tots i totes!”

Volem agrair a totes les persones que desinteressadament han fet realitat aquest somni i, especialment, a l’AMPA, a l’ajuntament de Sant Feliu i al Club Elements.