Tot i que Càritas de la parròquia de Santa Perpètua de la Mogoda ja no recull menjar per a la campanya de Nadal (atès que ha canviat la forma de distribució de les ajudes), des de l’escola Tabor no renuncien a la campanya de solidaritat en unes dates tan especials.

Per aquest motiu van proposar a la comunitat educativa la participació en una recollida diferent. Es tractà d’aportar material escolar per fer-lo arribar a dues escoles de Gàmbia amb les quals el centre ja ha tingut l’oportunitat de col·laborar en anys anteriors.

ASPERPOL és una organització no governamental perpetuenca liderada per membres de la policia local que fa sovint campanyes de solidaritat amb la societat gambiana. En ocasions anteriors han estat elements de mobiliari de l’escola en desús però en bon estat els que han arribat a aquestes escoles. Per exemple, els van fer arribar pantalons i jaquetes de l’antic model de xandall que ja no utilitzaven els alumnes i que nois i noies gambians poden fer servir a les seves aules.

En aquesta ocasió implicaren l’escola en la recollida únicament de material escolar: llapis de colors, bolígrafs, carpetes, estoigs i llibretes de diferents mides que ASPERPOL traslladarà properament a les escoles africanes aprofitant una de les freqüents trameses que realitzen amb els materials recollits a la població. “Ens han comunicat que les dones d’aquells pobles aprendran a cosir les carteres en què els alumnes podran dur el material que els fem arribar”, expliquen des de l’escola.

Van instal·lar al vestíbul principal de l’escola unes caixes per a la recollida del material entre el dijous 9 i el dijous 16 de desembre. “El suport a l’educació dels infants és un dels millors camins per a assegurar el desenvolupament de les persones i el creixement dels pobles i països”.