Més de 70 joves de les diferents comunitats autònomes van participar entre el 3 i el 6 d’octubre a la 5a Conferència Internacional dins el marc de les Cimeres pel Canvi Climàtic (CONFINT), que      es va celebrar a Guadarrama (Madrid) organitzada pel Ministeri d’Educació i FP.

En el cas català, 12 joves i dos docents de la xarxa d’escoles que promouen l’educació per a la sostenibilitat, entre els quals Àlex Yang, alumne de 2n de Batxillerat de l’Escola Pia de Sant Antoni i membre del Grup Verd, hi van presentar els seus projectes i van participar en tallers d’educació i comunicació.  Tot plegat per debatre sobre el comunicat final que portaran al I Fòrum Urbà de l’Estat espanyol.

Després de la lectura del manifest, els joves participants van poder intercanviar impressions amb Eduardo López Moreno, representant d’ONU-Habitat —programa de  l’ONU que treballa per millorar el futur urbà, qui va destacar la importància del treball de l’alumnat i va mostrar el seu interès a traslladar-lo al proper Fòrum Mundial de les Ciutats.

El Grup d’Investigació en Arquitectura, Urbanisme i Sostenibilitat (GIAU+S) comentava en una piulada: «Acabem el #ForoUrbanoESP amb la lectura d’un manifest que els ciutadans més joves han elaborat al llarg de quatre dies a Guadarrama: Hi ha futur!»