Després de dos anys de valoracions i trobades amb professors, alumnes i experts en assetjament, el projecte Herois, liderat i dissenyat per un equip de professors de la comissió de Convivència del col·legi Claret de Barcelona, ja és una realitat.
El respecte, l’empatia i l’assertivitat són valors i habilitats essencials per poder dur a terme els dos objectius principals d’aquesta iniciativa: la millora en la convivència entre els alumnes del col·legi i la prevenció de l’assetjament escolar.
Enguany han iniciat el projecte amb dos cursos: 1r de Batxillerat, els Superherois, i l’alumnat de 1r d’ESO, els Herois. Durant aquest curs, es realitzaran quatre trobades més i la idea és continuar i ampliar el projecte a altres cursos.
Tot i que Herois és interdisciplinari, els alumnes de 1r de Batxillerat treballen des de la matèria de Filosofia diverses activitats amb la finalitat d’aconseguir les missions que se’ls plantegen. Així mateix, des de l’assignatura de Cultura Audiovisual, han preparat un vídeo de presentació i sensibilització per als alumnes de 1r d’ESO.
La primera trobada es va realitzar el passat 4 d’octubre i la missió dels Superherois amb els seus Herois, va ser STOP A LES ETIQUETES. Aquests darrers han personalitzat en el seu portfoli les valoracions, compromisos i conclusions d’aquesta innovadora iniciativa.
La valoració dels Superherois i els Herois va ser molt positiva destacant-ne l’organització, el clima de confiança, l’amabilitat, la creativitat, la conscienciació, la implicació i la motivació per ambdues parts.
Amb èxit, doncs, tots van mostrar els seus superpoders!