L’escola Salesians Sabadell ha estat convidada per la Direcció General d’Innovació, recerca i cultura digital del Departament d’Educació per mostrar, a través d’un webinar, com en temps de confinament va prioritzar el contacte amb la seva comunitat educativa.

El context generat de l’epidèmia produïda per la Covid-19, amb l’adopció de mesures extraordinàries com el tancament de les escoles, va suposar una oportunitat i un repte per establir un nou sistema educatiu digital i competencial per a tots els centres i professorat. Entre les actuacions i iniciatives promogudes en el Pla d’acció de Centres educatius en línia, del Departament d’Educació, hi ha la difusió a les xarxes de les experiències digitals a través de #claustreobert. Aquest és un espai que dona veu a la comunitat educativa de centres de tot el territori català per a compartir les respostes educatives que es donen en aquest nou escenari.

L’escola Salesians Sabadell va ser convidada el mes de juny com a centre innovador que no va voler renunciar a una característica pròpia de la seva identitat durant el 3r trimestre: l’acompanyament proper a tots els membres de la Comunitat Educativa. “Durant el confinament, no vàrem renunciar a activitats significatives del curs, que es van reconvertir en propostes digitals que seguien connectant els membres de la Comunitat, fent xarxa”. En van destacar quatre en especial:

  • #UnSantJordiDiferent, on durant 12 hores es van publicar posts a les xarxes socials cada mitja hora amb la producció creativa d’alumnes de totes les etapes educatives,
  • el #BonDia, tret identitari de l’escola salesiana que va ser participada pels alumnes a través de vídeos setmanals amb les seves reflexions i emesos també a les xarxes socials,
  • els reptes setmanals, a través dels stories d’Instagram, del Centre Juvenil de l’escola amb la participació d’alumnes i família d’una manera més lúdica
  • la realització de les Colònies Virtuals amb una posada en escena motivadora i creativa a partir del fil conductor dels superherois i Harry Potter, que va engrescar nens, nenes, pares i mares per acabar el curs oblidant els neguits del confinament.

Amb l’ànim d’acompanyar en tot moment famílies, alumnes i professorat, Salesians Sabadell s’ha endinsat en una proposta 100% digital que pot realitzar amb garanties gràcies a la seva aposta els darrers anys per la inserció de la tecnologia en el seu centre.

Enllaç al webinar.