El passat 31 de maig, en el marc del Dia Mundial Sense Tabac, el col·legi Salesians Rocafort de Barcelona va fer un pas més en el seu compromís per la salut i ha instal·lat als accessos de l’escola els rètols de la campanya Entorns sense fum, que convida a mantenir els voltants de l’escola lliures del fum de tabac.

La sensibilitat de l’ escola envers el problema del tabaquisme s’ha concretat els darrers cursos en la realització d’un projecte interdisciplinar amb els alumnes d’ESO. L’objectiu és, en primer lloc, protegir els menors dels efectes altament nocius del tabac com a fumadors passius i desnormalitzar la presència del tabac en el seu entorn, la qual cosa disminueix que s’iniciïn. En segon lloc, animar els adults que encara fumen a deixar-ho, per la seva salut i per la dels que més s’estimen, tot donant a conèixer programes de suport a la cessació tabàquica en col·laboració amb el CAP Sant Antoni i amb l’equip de Control del Tabac de l’Institut Català d’Oncologia.

“Portem tres anys recollint dades d’exposició al fum ambiental del tabac dels nostres alumnes (a casa, al cotxe familiar i ara també als accessos de l’escola). Les dades són esperançadores i cada any es constata una reducció en les exposicions, però cal continuar treballant per allunyar el tabac de la nostra vida. Sempre és un bon moment per deixar de fumar! O almenys per no fumar a casa, al cotxe o a la porta de l’escola“.