Els equips de robòtica de l’escola Sagrat Cor de Sarrià que enguany es presenten a la First Lego League 2020 preparen aquesta edició amb mentors il·lustres que els ajuden a preparar els projectes científics i els desafiaments ‘BOOMTOWN BUILD’ i ‘CITY SHAPER’, en els quals hauran d’observar com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien i trobar solucions a problemes del món real, utilitzant la ciència, la tecnologia i la seva imaginació.

En aquestes conferències amb especialistes de diverses àrees que expliquen les seves experiències, el camí recorregut i la realitat que es viu, és clau per motivar i inspirar els estudiants. Els ponents aborden temes propis d’una manera pràctica, la qual cosa demostra que tot coneixement té una aplicació a la vida real. Una gran eina per instaurar debats interessants a les aules, així com una bona estratègia per reflexionar sobre les diferents temàtiques a les quals s’enfrontaran.

Fins ara han comptat amb el mentoratge d’Isabel Sesé, arquitecta de la Factoria UDA, estudi especialitzat en projectes d’arquitectura d’hostaleria; Salvador Ramón; director de Telecos.cat, Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació, representant dels enginyers de telecomunicació a Catalunya; Antonio Domínguez, director comercial de Griesser, empresa fabricant líder en el mercat de la protecció solar a Europa, i José Antonio Aranda, director d’Innovació de Cellnex, principal operador europeu independent d’infraestructures de telecomunicacions sense fils.

La competició First Lego League permet als alumnes participants descobrir la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, Art i les matemàtiques (STEAM) mentre resolen problemàtiques reals a través d’un aprenentatge significatiu i lúdic. El programa inspira els joves a crear idees, resoldre problemes i superar obstacles, alhora que els permet guanyar confiança en l’ús apropiat de la tecnologia i aprendre processos de disseny propis de l’enginyeria. Els participants col·laboren, cooperen i desenvolupen habilitats de treball en equip imprescindibles en un món laboral dinàmic i en constant canvi.

Durant el mes de febrer els alumnes exposaran els projectes científics en la competició robòtica que se celebrarà a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Cosmocaixa. Des de l’escola impulsen el projecte RoboCor, la robòtica al servei de les persones. “Donem importància als valors, l’ètica i al bon ús de la tecnologia”.