Vedruna Catalunya Educació ha rebut el premi al treball en xarxa de Medi Ambient i Escoles Verdes que impulsa el Departament de Territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. L’acte de lliurament del guardó, que va tenir lloc a la Universitat de Girona, va reconèixer iniciatives tant del marc del Programa Escoles Verdes, com del Premi Medi Ambient.

La  Fundació Vedruna Catalunya Educació, que ha obtingut el premi de la mà del Molt Honorable Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va iniciar el treball al 2006 amb un primer Fòrum de Medi Ambient que, al llarg de 13 anys, ha comptat amb iniciatives que van des d’intervencions pedagògiques a trobades, congressos i un treball en xarxa que ha implicat les comunitats educatives dels seus centres arreu de Catalunya. El treball realitzat ha permès també formar educadores i educadors per tal que puguin liderar iniciatives que, des de les aules, treballin per tenir impactes en l’entorn i crear hàbits sostenibles.

Per a l’equip gestor del projecte, el premi no és només un reconeixement a la bona tasca feta, sinó també un impuls il·lusionador a seguir planificant estratègies i actuacions que des de les escoles teixeixin vincles sostenibles amb les comunitats, l’entorn, el món. D’aquesta manera la xarxa de centres, que compta amb 32 escoles certificades com a Escoles Verdes o Sostenibles en aquests moments, segueix treballant per impulsar l’ambientalització del currículum, arrelar el concepte d’ecociutadania i incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la pràctica pedagògica.

Tota la comunitat educativa implicada en aquest procés de transformació es mostra satisfeta amb la feina feta, en especial les comissions de sostenibilitat dels diferents centres, que inclouen també la participació i implicació dels delegats verds: infants i joves que des de l’activisme de les escoles treballen per un entorn i una societat més sostenible.