“Marcel·lí volia potenciar els valors de l’Evangeli a través de la Bona Mare”. Aquestes van ser les paraules d’acollida als pelegrins, que es van poder sentir a la basílica de Montserrat, un cop els caminants i els acompanyants s’anaven aplegant després de caminar unes quantes hores des dels seus punts de partida. La família marista es va aplegar per celebrar els valors de l’Evangeli un cop més en el pelegrinatge a Montserrat en el mes de Maria.

A l’hora de la celebració, la basílica es va omplir de gom a gom per expressar que som família marista i que som en braços de Maria. Com va recordar el mossèn en l’Homilia, “no heu de marxar sense recordar tres paraules clau: Maria, Jesús i Pasqua. Maria en actitud de braços oberts; Jesús, somrient. I la Pasqua, simbolitzada amb el ciri, la llum que ens indica que Crist és viu”.

Després de la celebració, hi va haver uns moments de festa a la plaça, amb música i amb la desfilada dels símbols del lema d’aquest any: “Canvia”.

Al pelegrinatge marista 2019 hi han participat centenars de persones arribades de diversos punts de Catalunya. Esforç, il·lusió, diversió, moments de descans i moments per compartir entre grans i petits caminant plegats… Des de Girona, Lleida, Barcelona, Malgrat de Mar, Igualada, Badalona, Mataró, Rubí… Alumnes de les escoles, educadors, famílies, germans maristes, nois i noies dels moviments juvenils, monitors… Junts i amb un mateix objectiu. En arribar a dalt, després d’hores de camí, els pelegrins han estat rebuts amb fruita, beguda i dolços.

L’Equip de Pastoral vehicula i organitza el pelegrinatge marista des de la implicació dels moviments juvenils (Fajmacor i CMS), els equips de pastoral locals, obres socials i la col·laboració de les associacions de pares i mares de les escoles.

El pelegrinatge, que es fa cada any al mes de maig, evoca el sentit de fer camí plegats, com a Institució. Es tracta d’un acte que permet unir en un mateix moment, en una mateixa direcció i en el mateix espai, persones vinculades a totes les realitats maristes de Catalunya.