D’entre 1252 projectes de totes les escoles d’Espanya i Portugal, el jurat va decidir destacar el projecte On Earth del Col·legi Padre Damián Sagrados Corazones entre els 25 millor en categoria Steam. L’Alexia, el Meulén, la Lola, l’Àlex van participar amb la seva professora, la Patricia Maldonado, en el campus Educaixa Challenge 2022.

A partir de l’observació d’un problema real, que la gent sap que s’ha de reciclar per a cuidar el planeta, però els hi costa fer-ho, van pensar a crear un projecte per ajudar a canviar hàbits i aconseguir portar a la realitat aquesta teoria sobre el reciclatge com una manera de tenir cura del planeta. Els alumnes han triat fer un joc per aprendre i motivar la gent, tot barrejant realitat i utopia. El joc comença al 3081, a un món ple d’escombraries. Has d’anar passant reptes que contribueixin a respectar la natura, el medi ambient i el reciclatge.

Des de l’escola, a través de l’aprenentatge per projectes i de tot el projecte digital de centre, potencien que els alumnes desenvolupin projectes tenint com a referents els ODS així com diverses metodologies actives que acostin el currículum a la realitat. El Col·legi Padre Damián potencia els talents dels alumnes i l’excel·lència de cadascú. Els alumnes han treballat de valent més enllà de l’escola, i tan ells com l’escola, estan molt orgullosos dels resultats.

Del Campus al Valley!