“Associem estar ocupats amb negativitat, treball, responsabilitat”, explica Joseán Fernández, del col·legi Sagrado Corazón “Corazonistas” de Barcelona. “Però al col·legi estem ocupats en el temps lliure i així treballem els valor que ens fa més humans”.

Aquest any ha nascut un grup de temps lliure al centre, un grup de universitaris “bojos” i antics alumnes que s’han ocupat de fer de les tardes de diumenge, amb alumnes de cinquè, d’un espai per al joc, la reflexió i la construcció d’humanitat.

El nou grup de monitors està en contacte amb monitors d’altres centres “corazonistas” de la Província d’Espanya. A més, van participar en dues jornades de formació adreçades a ells a Donosti i Alsasua. “Van venir molt contents de la trobada i plens de il·lusions i idees noves per desenvolupar”.

Durant una hora i mitja estan “ocupats” amb els nens i nenes de cinquè. La trobada té inici amb una oració-reflexió sempre al voltant del valor institucional en què es treballa aquest any; és a dir, “la petitesa també té força”. Després de l’escalf de la primera part, es passa a la segona, més lúdica i divertida. Aquí gaudeixen de jocs esportius de coneixement, de trobada, etc…

El grup ha tingut un “dolç” inici i s’ho passen bé amb les activitats, tant nens com monitors. Però, malgrat això, tenen la mirada posada en el futur. Així doncs, demanen un enllaç amb el col·legi, algú que supervisi la tasca i doni suport a l’equip. També se n’ocupen en fer invitacions als amics i als alumnes més grans per poder fer més gran l’equip de monitors.

Des de l’escola tota la comunitat educativa agraeixen aquesta tasca que fan i la col·laboració en l’educació dels més petits. “Gràcies Pablo, María, Nuria, Lucas, Claudia, i Carles per tota vostra disponibilitat i ajuda”.