Tres mestres del col·legi Sant Josep de Navàs han viatjat a Oulu, Finlàndia, per a realitzar la segona trobada del projecte ErasmusSDGs Action! El projecte, que s’està duent a terme en col·laboració amb França, Itàlia, Bulgària, Romania, Finlàndia i Catalunya, té com a objectiu integrar els Objectius de Desevolupament Sostenible (ODS) i agenda 2030 en el currículum escolar, i així sensibilitzar les comunitats educatives de les escoles participants.

S’han realitzat tallers de formació sobre tecnologia i robòtica educativa a la Universitat d’Oulu. L’estada ha permès conèixer el sistema educatiu finlandès, ja que també s’ha pogut participar activament a les classes de manera presencial a l’escola de primària de Linnanmaa, Teacher training school, centre pioner en innovació educativa reconegut per la UNESCO.

D’altra banda, s’ha dut a terme un intercanvi d’experiències on el col·legi Sant Josep, com a referent eTwinning school, ha assessorat als centres participants sobre com esdevenir centre eTwinning. L’experiència permetrà incorporar noves pràctiques educatives innovadores i ampliar la visió de l’ensenyament-aprenentatge a tots els nivells i àmbits educatius.