ARA! Aquest és lema de les dinàmiques pastorals i acadèmiques de Maristes per a aquest curs 2019-20. Els materials que es faran servir han estat treballats juntament amb províncies maristes amb presència a Europa i és un lema que els infants i joves d’aquests territoris tenen com a eix vertebrador.

El nou curs es presenta amb tota la seva forca, les seves oportunitats, la seva riquesa… Perquè el que ARA tenim a les mans i a l’abast dels sentits és el que podem viure plenament. Perquè l’ARA ens torna qui som, on som, amb qui ens relacionem, les necessitats i les oportunitats que tenim a l’abast i la possibilitat de desplegar-nos plenament.

Viure en l’ARA és molt més que un simple carpe diem, en el qual treure el màxim suc al que tenim al davant i consumir experiències acumulant sensacions i conceptes. No es tracta d’esprémer el present fins a l’ultima gota davant la inestabilitat del demà o els errors del passat.

“El que es proposa és un exercici de consciència plena, de sostenir a les nostres mans el que la vida és ARA: és la nostra identitat personal. Amb la nostra història i amb els nostres somnis, que es fan presents en cada decisió conscient i que concretem en accions per viure més lliures, més plens, més protagonistes dels nostres moments, més nosaltres”.

“És la nostra identitat social, familiar, religiosa… que es concreta en el nostre entorn, amb les nostres relacions. Parant atenció a allò que hi passa: a les alegries compartides, als riscos assumits junts i als reptes afrontats en corresponsabilitat. Aquesta realitat implica saber reconèixer-nos i com funcionem en relació amb els altres”.

ARA! Tenim al davant tot un curs per poder fer nostre aquest lema, que ens pot ajudar a cercar i crear una societat més feliç a partir del lloc on es troba una realitat marista.