Dins del Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica que s’ha anat presentant a diferents estaments de l’escola Tabor de Santa Perpètua de la Mogoda, en els darrers mesos estan duent a terme actuacions amb un doble objectiu: la baixada del consum energètic (amb l’estalvi de costos que suposa) i la reducció de la petjada de carboni per reforçar el compromís de l’escola amb la cura del medi ambient.

A més de les millores escomeses en les instal·lacions (canvi de fluorescents per llums leds), el passat mes d’octubre van estrenar una instal·lació fotovoltàica que permetrà fer autoconsum d’una energia 100% renovable.

La instal·lació de 21 panells de 400 Wp  a la teulada de l’edifici de l’acollida matinal dotarà d’una potència pic total de 8,40 kWp. Segons l’estudi de viabilitat de l’empresa instal·ladora, es podran estalviar 3,8 tones d’emissions de CO2 a l’atmosfera cada any.

Aquesta actuació va acompanyada de mesures que depenen de les persones i no de la llum del sol: fer un ús intel·ligent i no un abús de l’electricitat, apagar llums quan no calguin, aprofitar la llum natural quan es pugui, desconnectar aparells elèctrics, regular els aires condicionats, etc…

Tot això ajuda a contribuir de manera activa en un dels objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU per a l’agenda 2030, el setè, que és l’ús d’energies assequibles i no contaminants, amb la intenció d’incidir en la cura del territori proper i col·laborar a pal·liar els efectes nocius de l’escalfament climàtic.

Tant el Pla com la instal·lació dels panells ha estat possible gràcies al finançament de la Fundació Privada Tabor.