El passat 29 de novembre Kernel Keepers, l’equip format per cinc joves estudiants del grau mitjà d’informàtica de l’escola Pàlcam de Barcelona, va aconseguir el sotscampionat d’Espanya en Cyberolympics, olimpíades  nacionals de ciberseguretat organitzades per INCIBE.

Després d’haver obtingut al mes de juny el premi en la MetròpolisFpLab pel projecte per a Autoterminal del Port de Barcelona que permet gestionar els sistemes de logística de les empreses d’automoció mitjançant la traçabilitat dels vehicles, el centre es va animar a participar en aquests campionats juntament amb 185 escoles de l’Estat. El repte era ambiciós i va exigir un esforç per part dels alumnes per aconseguir un bon resultat. “No solament es va aconseguir, sinó que vam estar molt  a prop de guanyar, ja que a punt de finalitzar la competició estàvem empatats amb l’IES Rafael Alberti de Cadis, els quals van obtenir finalment el campionat i que, des d’aquí, felicitem”.

“No som capaços de calcular la importància d’aquest fet. La ciberseguretat s’ha convertit en la pedra fonamental de qualsevol formació informàtica i aquest resultat és un veritable estímul per a tots aquells que defensem l’adequació permanent de la formació professional a les exigències del nostre mercat laboral, i això, a l’escola Pàlcam, ho tenim molt clar”.