L’alumnat de 2n d’ESO de Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat, des de l’àrea de Ciències Socials, ha participat en l’itinerari interpretatiu i de la memòria històrica “Quan les parets parlen”, organitzat pel Centre d’Estudis Comarcals.

En aquest itinerari, s’explica el paper clau dels veïns de Sant Feliu de Llobregat per tal d’assegurar el compliment de drets fonamentals com el del treball, la salut, l’esbarjo i la sanitat.

Així, ho han explicat els senyors Àngel Merino, Jordi San José i Jesús Martínez a l’alumnat quan els han ensenyat la plaça de la Salut, l’antiga seu de l’empresa Hispano Suïssa (C/Laureà Miró 309), l’escola Pau Vila i l’ambulatori de dalt, amb imatges i vivències del que va ser el seu compromís aconseguir aquests serveis que a l’actualitat gaudeix la ciutat.

L’alumnat, a més de la presentació de l’activitat que es va fer dimecres passat a l’aula i la visita, ha compartit els records que dins les seves famílies encara tenen d’aquestes reivindicacions.

Ha estat una manera de presentar l’assignatura de Socials connectant els sabers que es treballen a l’aula a la realitat local, familiar i personal. D’aquesta manera descobreixen i valoren que els drets s’han aconseguit amb el compromís i les accions de generacions anteriors.

Presentació de la guia divulgativa “Quan les parets parlen”