L’11 de febrer se celebrarà el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. L’objectiu és promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència.

Per commemorar aquest dia, el col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat prepararà una sèrie d’activitats amb el hashtag #nomorematildas. Aquest lema vol dir que hi ha hagut al llarg de la història moltes dones científiques que han quedat a l’ombra d’homes i que han estat ells els que han rebut el reconeixement de la societat pels descobriments científics que elles havien fet o ajudat a fer. L’objectiu és fer visibles aquestes científiques.

Les activitats organitzades seran les següents:

  • Penjada de cartells: l’escola quedarà engalanada amb tota una sèrie de cartells amb el #nomorematildas.
  • Debat: a cada classe es fomentarà un debat a partir del vídeo https://youtu.be/Fx0ztzf-2V0,  on podran expressar les seves idees i reflexionar sobre el paper de la dona en l’àmbit científic i de l’educació.
  • Descobreix qui ho va fer: activitat on l’alumnat haurà de descobrir vuit científiques de diferents àmbits, èpoques i països que han tingut un paper rellevant al llarg de la història de la ciència. Les trobaran amagades darrere les pistes que s’aniran donant. T’animes a participar?