Un dels temes que més preocupa pares i alumnes és l’assetjament. Ningú no vol que els fills/es en pateixin, però encara menys que siguin botxins o instigadors.

Per tal de tenir clar què és una conducta assetjadora o intimidant i què no, cal que siguin educats en una sèrie de termes i actituds que els ajudin a ser conscients d’aquesta situació.

Amb aquest objectiu, i en el marc del Projecte de Convivència, l’escola La Mercè de Sant Feliu de Llobregat participa enguany en el programa “Contra el Bullying”, organitzat per la Fundació FC Barcelona.

Aquest programa és un recurs educatiu adreçat a tot l’alumnat de primària i se centra a treballar la prevenció de l’assetjament en l’àmbit escolar a través de dinàmiques lúdiques i participatives on l’esport és l’eix vertebrador. En aquestes activitats, l’alumnat prendrà consciència de les seves emocions, accions i valors per tal de generar i fomentar una bona i respectuosa convivència.

Aquests dies es realitzaran un total de 9 sessions (4 de tutoria, 3 d’Educació Física, 1 de Plàstica i 1 de cyberbullying, des d’Informàtica) per a detectar i prevenir les possibles actituds que es poden trobar i com posar-hi fi per facilitar el bon clima de convivència en el grup.