L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes corazonistas de Barcelona (AMPA) va organitzar el passat 4 de maig l’edició número 33 del Critèrium esportiu, destinat als alumnes del col·legi. Un dia de festa i sana competició molt esperat pels participants.

El sol i una agradable temperatura per a la pràctica de l’esport van acompanyar els joves i els pares i mares corazonistas que van acudir a l’estadi d’atletisme de les instal·lacions esportives de la Universitat de Barcelona (UB), que va acollir un any més la competició.

L’estadi va ser testimoni de la dedicació i l’esforç que, com en cada edició, deixen aquest dia els més de 360 ​​atletes congregats en una activitat d’exhibició i amb un marcat objectiu familiar.

Els més petits van fer gala de la seva velocitat en els 40 metres llisos i la seva potència en el llançament de pes. Els atletes de Primària van desafiar el cronòmetre ampliant a 60 metres llisos la prova sobre el tartan i incloent-hi, a més del llançament de pes, els 400 metres llisos i posant en pràctica la seva coordinació amb el salt de longitud.

Els alumnes de Secundària i Batxillerat van competir en un programa complet: els 100 metres llisos, els 4×100 metres, els 800 metres, els salts d’alçada i de longitud i el llançament de pes. Una activitat, la del Critèrium Corazonista, que es fonamenta en la solidaritat i la participació voluntària.

Tot aquest esforç es va complementar amb una funció social destinada a ajudar econòmicament la missió dels nens de Amatongas (Moçambic), ja que amb aquesta finalitat es va posar a disposició dels pares un servei de bar per passar més còmodament la jornada esportiva.

La 33a edició del Critèrium Corazonista va tenir els moments de màxima expectació col·lectiva, com era previsible, amb l’arribada de la torxa a l’estadi i la desfilada dels atletes, aplaudits pels familiars des de la grada, i emoció personal, amb les cerimònies de lliurament de medalles. L’esperit olímpic va impregnar tota l’activitat.

“Més enllà de l’organització, l’esdeveniment va ser possible gràcies als professors que, Critèrium després Critèrium, s’impliquen en una activitat que els joves -sobretot els més petits- guarden en el record amb felicitat”, afirma la direcció de l’escola.

També cal agrair als pares que fan possible posar en marxa tota la logística, des del més mínim detall, sota la batuta de Lorenzo Calvo. Així com cal destacar la bona disposició de la direcció del centre perquè l’esdeveniment surti a gust dels xavals, que són els grans protagonistes.