L’alumnat de 4t d’ESO del col·legi Maria Immaculada de Tremp ha quedat tercer en el concurs internacional Wisibilízalas, organitzat per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i en el qual han participat escoles de tota Espanya i Sud-Amèrica.

Participar en aquest concurs consistia a crear una pàgina web per donar a conèixer i ressaltar la tasca que porten a terme diverses dones en l’àmbit científic i tecnològic.

Després de treballar-hi aproximadament un mes i mig, el resultat ha estat la pàgina web SMARTWOMEN: EL DEMÀ TÉ NOM DE DONA. Han entrevistat físiques, cardiòlogues, ginecòlogues, biotecnòlogues, estudiants de medicina, estudiants guardonades en el 3r premi de Catalunya de creació d’APPS, especialistes en telecomunicacions i altres enginyeries…

Durant el projecte, l’alumnat ha complert els objectius marcats: la lluita contra els estereotips que associen el treball en ciència i tecnologia amb el gènere masculí, generar reflexió sobre la visibilitat de les dones en el món científic, aprendre a treballar en equip, millorar els coneixements lingüístics, descobrir diferents perfils, formacions i carreres per al futur de l’alumnat, adquirir coneixements TIC, etc…

“No cal dir que tota la comunitat educativa del col·legi i , en especial l’alumnat de 4t d’ESO, estan molt i molt satisfets per la recompensa a una feina ben feta. El dissabte 1 de juny, anirem a Barcelona a recollir el premi”.