El Consell de la Dona del Districte de Sarrià-Sant Gervasi ha reconegut la titular del col·legi Sagrat Cor de Sarrià, Pilar Clarasó Marfá, amb la Medalla de la Dona 2020 en un acte celebrat al Teatre de Sarrià el passat 15 de desembre.

La Medalla de la Dona és una distinció que lliura anualment el districte de Sarrià–Sant Gervasi des de l’any 1996, a proposta del seu Consell de Dones, a dones de Sarrià o vinculades amb el barri per la seva trajectòria personal, professional o de caire social. Aquest any el premi estava relacionat amb l’emprenedoria i la innovació.

La titular del col·legi Sagrat Cor Sarrià va rebre el guardó de mans del Regidor del districte de Sarrià–Sant Gervasi, Albert Batlle, pel seu compromís i col·laboració amb les iniciatives educatives, cíviques i socials del districte. Durant l’acte es va destacar la implicació de Clarasó vers el barri durant tots aquests anys, la seva generositat, compromís i els valors que transmet com a persona, així com al capdavant del projecte educatiu i integrador del col·legi Sagrat Cor de Sarrià.

Al llarg d’aquests anys liderant l’escola ha impulsat un ambiciós projecte de renovació i innovació pedagògica que inclou la remodelació d’espais i l’adequació del centre als requeriments del segle XXI.
La integració de l’escola d’educació especial Nadís en un moment en què entrava en crisi per un problema d’espais ara fa 10 anys, va ser un dels seus somnis fet realitat. Ara l’escola Nadís està inclosa dins la gran família del Sagrat Cor Sarrià.

Un altre dels projectes on l’impuls de Pilar Clarasó ha resultat determinant ha estat la remodelació de l’escola Mare de Déu del Roser, a les Planes, on va aconseguir implicar empreses i particulars en el finançament.

Les iniciatives i projectes solidaris on acostuma a col·laborar Clarasó van des de les entitats del barri, com el Centre d’acollida Assís, fins a d’altres barris de la ciutat com el Raval, a través del Casal dels Infants, Càritas o més enllà de la ciutat a través de diferents projectes socials gràcies a la Congregació del Sagrat Cor, que ajuda al Besòs, al Txad, a Bolívia, etc…

Pilar Clarasó va agrair el guardó i va demanar bona predisposició i voluntat d’acords en els temes educatius i socials que actualment són prioritat per donar resposta a les necessitats de la nostra societat.