La Salle Congrés va presentar el passat 25 de març el futur FabLab@Schools, un projecte que arriba de la mà de La Salle Campus Barcelona i de FabLab Barcelona.

El FabLab és un laboratori creatiu que afavoreix un entorn maker en un centre educatiu a partir d’experiències d’aprenentatge actiu amb el disseny, la fabricació, el codi i la robòtica per a la comunitat. Tal com destaca el director de La Salle Congrés, Pere Vivancos, el principal objectiu d’aquest projecte és “fer accessible la tecnologia a tots els alumnes. No només els que estudien el Batxillerat Tecnològic. Volem que tots els alumnes del centre puguin fer servir el FabLab per treballar amb el seu Treball de Recerca o qualsevol altre projecte”.

El FabLab La Salle, però, va molt més enllà, ja que tot i que acaba d’arrencar, Vivancos destaca que “amb el FabLab volem trencar els murs de l’escola”. És a dir, que els alumnes, a través dels seus projectes, puguin fer coses per les entitats del barri i les famílies, per exemple. Una manera també de generar sinergies amb el teixit associatiu del barri.

Aquest és el primer FabLab La Salle, tot i que des del col·legi ja s’ha ofert a La Salle Gràcia i La Salle Barceloneta formar-ne part i treballar així en xarxa.

El FabLab tindrà lloc a l’antic laboratori d’electrònica del centre i comptarà amb tot el material tecnològic necessari. Serà després de Setmana Santa quan el professorat del centre començarà a rebre la formació adient per tal que el curs vinent el projecte sigui una realitat per als alumnes.