Després d’un procés de recerca i estudi de diferents possibilitats, els alumnes de 4t d’ESO de l’escola Tabor de Santa Perpètua de la Mogoda han decidit que Frida Kahlo sigui el nom de la seva promoció.

Tots els nivells de l’escola tenen noms fixos, des dels animalons d’Educació Infantil, els vents d’Educació Primària i els personatges rellevants d’Educació Secundària Obligatòria. Excepte els alumnes de 4t d’ESO, que poden triar el nom de promoció a partir d’uns criteris determinats que busquen sobretot homenatjar persones que s’han significat per fer aportacions valuoses a la humanitat des de diferents àmbits.

Frida Kahlo (Ciutat de Mèxic, 1907 – 1954) va ser fonamentalment una artista que al segon quart del segle XX va adoptar i actualitzar els valors tradicionals de l’art popular del seu país, sempre des d’una voluntat transformadora de la societat. Tot i el seu delicat estat de salut, va ser una lluitadora pels drets de les dones en aquells començaments del segle passat, trencant estereotips i el que se suposava que era el paper de les dones, aspectes que la van convertir en una icona de la lluita feminista.