La Fundació Educativa Cor de Maria va iniciar, el proppassat 3 de novembre, un nou cicle de xerrades virtuals amb l’objectiu de convidar a famílies, docents i públic en general a reflexionar plegats sobre alguns dels principals reptes educatius que tenim com a societat. Aquests webinars volen esdevenir un espai virtual per pensar i repensar-nos, per compartir eines i per fer xarxa.  Aquest curs els satisfà molt haver obert aquest espai amb l’Eva Bach qui va parlar de l’autoestima.

Aquest concepte és l’eix principal del projecte que cada curs engeguen les escoles Cor de Maria i Dr. Masmitjà, des del departament d’Educació en Valors i Competència Espiritual, i que volen que impregni d’una o altra manera totes les àrees i activitats que fan. Aquest sentiment, percepció, capacitat… l’han volgut concretar en un lema “Estimat com ets”, un objectiu a assolir, no sols per als seus alumnes sinó per a tota la comunitat educativa.

La xerrada “Les llavors d’una sana autoestima en infants i adolescents” de l’Eva Bach ens permet saber que és i que no és l’autoestima, quines fons, nutrients i qualitats té l’autoestima i com podem afavorir-la en els nostres infants i joves.

L’Eva Bach és llicenciada en Ciències de l’Educació per la UB, pedagoga, mestra, escriptora, conferenciant, orientadora familiar, col·laboradora del suplement Criatures del Diari ARA… Autora i coautora de diversos llibres, entre els més recents:  Com cuidar la salut emocional (2022) o Mares i pares influencers (2019).

La imatge i valoració positiva d’un mateix és fonamental tant en l’etapa d’infantil, que és quan es comença a crear la pròpia personalitat, com en l’adolescència perquè és un dels períodes més crítics per al desenvolupament de l’autoestima. Els infants i joves amb una adequada autoestima estan contents amb la seva vida, reconeixen els seus punts forts i admeten els seus defectes. En definitiva són feliços. Mares, pares i educadors han d’anar conreant en els nens, a través de l’afecte, una sana autoestima.

L’Eva Bach ens ajuda en aquesta xerrada a saber què cal fer “llavor a llavor” i, amb la seva expertesa, ofereix alguns dels ingredients clau per ajudar a forjar una sana autoestima. Us convidem a escoltar-la clicant aquest enllaç o través de les xarxes de Fundació Educativa Cor de Maria.