Els dies 1 i 2 d’abril tindran lloc les Jornades +ART a la Nau Bostik de Barcelona, en el marc de l’esdeveniment +ART a les escoles, impulsat per les escoles FEDAC. Les Jornades +ART seran dos dies d’intercanvi d’experiències entre professionals del món de l’educació i del sector cultural per reclamar la presència de les disciplines artístiques en el sistema educatiu. A l’esdeveniment, s’hi poden inscriure docents de qualsevol centre educatiu així com persones interessades.

Entre els ponents, destaquen experts d’institucions de l’àmbit cultural i educatiu, com el Gran Teatre del Liceu, el MACBA o la Universitat de Girona. També hi intervindran l’artista Siro López i el mestre especialista d’educació artística Dimas Fàbregas, entre d’altres ponents.

Les Jornades +ART suposen la cloenda de l’estada a la Nau Bostik de l’esdeveniment +ART a les escoles. Des del 28 de febrer i fins al 2 d’abril, alumnes d’escoles i centres educatius de tot Catalunya, així com persones interessades, visiten aquesta antiga fàbrica del barri de La Sagrera per gaudir de l’experiència artística i humana +ART a les escoles.

A la Nau Bostik es pot veure la gran exposició retrospectiva INFÀNCIA DONA VELLESA de l’artista polifacètic Siro López. Són prop de quaranta obres que posen el focus en els Drets Humans i en la situació de vulnerabilitat que viuen infants, dones i gent gran de tot el món.

A la Nau Bostik també s’exposen les obres d’art creades per l’alumnat de les escoles FEDAC, una en representació de cada centre. Prenent com a referència artística el treball i les temàtiques de Siro López, els alumnes han creat les seves pròpies expressions artístiques i, a través de diversos processos participatius, han elaborat o triat una obra per ser exposada en aquest espai de Barcelona.

Un dels objectius del projecte és, precisament, despertar i desenvolupar el sentit crític dels infants i els joves a partir de les impressions i la incomoditat que l’art sovint ens provoca.

De fet, el projecte +ART a les escoles, es proposa també reflexionar sobre la situació dels llenguatges artístics en el sistema educatiu i la necessitat d’incrementar-ne la presència per esdevenir l’eix vertebrador d’una educació profundament humanista.

Podeu consultar la programació completa de les Jornades d’ART a la web de mesartalesescoles.cat.