Han estat lliurats els guardons de l’12è premi TIC, convocat per la FECC amb el suport de l’empresa Atlantic Devices. El jurat, format per Núria Moradell, Eloi Aran, Eva Aguiló i Joan Calvo (que exercia com a secretari del jurat), va atorgar:

  • 1r premiTIC al projecte La vida és poesia!, de Josefina Aubà i Jesús Blanco, de l’escola Lestonnac l’Ensenyança de Tarragona.
  • 2n premiTIC al projecte Educació en temps de pandèmia, un repte, de Mireia Portero, de l’escola Santa Teresa de Jesús de Terrassa
  • 3r premiTIC al projecte El Maresme. L’habites o l’evites?, de Laura Puig, de l’Escola Pia de Mataró
  • PremiTIC de pastoral al projecte La web de l’Aarón, de Marc Begué, de l’escola Ramon Pont de Terrassa

El projecte guanyador, La vida és poesia!, s’ha realitzat amb l’alumnat de 5è de primària organitzat en grups cooperatius, amb l’objectiu de familiaritzar-se i aprendre del gènere poètic. La proposta finalitzava amb una exposició interactiva compartida amb tota la comunitat educativa i amb els infants ingressats a l’hospital Joan XXIII de Tarragona i les seves famílies.

El jurat ha valorat l’ús creatiu de les eines digitals tant per l’elaboració, el disseny i l’enregistrament de poemes, com per la superació de barreres comunicatives i espais temporals que, amb la creació de codis QR, han permès la interacció entre l’escola, l’hospital i les famílies. Destaca la bona integració del procés d’aprenentatge dels alumnes per mitjà d’activitats motivadores i engrescadores, amb un servei a la comunitat amb la qual a través de les seves produccions escrites i visuals han gaudit amb els nens i nenes de l’hospital.