Apropar la realitat diària del món laboral als estudiants d’entre 14 i 16 anys, aquest és l’objectiu de la “Primera jornada Somnis de futur”. Dins del pla d’acompanyament i d’orientació acadèmica i professional als estudiants de secundària, l’escola FEDAC Sant Andreu organitza una trobada entre 120 alumnes i 26 professionals de set sectors diferents on parlaran de la realitat laboral diària.

“Somnis de Futur”

FEDAC Sant Andreu té un projecte d’acompanyament a l’alumnat on es fa un seguiment dels talents i interessos particulars dels estudiants amb l’objectiu d’ajudar a escollir la millor opció de futur per a cada alumne.

En el marc d’aquest projecte, el proper 28 de gener se celebra la “Primera jornada de Somnis de futur” on els alumnes de secundària podran parlar directament amb diferents professionals en actiu per resoldre dubtes sobre el propi futur acadèmic i laboral.

En què consistirà la jornada?

Es tracta d’una reunió informal entre estudiants i professionals on tots plegats conversaran de tu a tu sobre itineraris acadèmics i qüestions laborals diverses (horaris, sous, anècdotes, itineraris acadèmics). D’aquesta manera, els alumnes coneixeran la realitat del món laboral en el sector que els interessa i les possibilitats acadèmiques per accedir-hi. Aquest format permetrà l’aportació de diferents perspectives, coneixements i experiències pròpies i serà enriquidor per a tots els participants.

Durant la jornada els grups es dividiran en un màxim de 20 participants i les sessions tindran una durada de 30 minuts.

Sessions amb professionals de 7 àmbits

Els alumnes participaran en les sessions on s’hauran inscrit prèviament. Aquestes assemblees estan dividides amb 7 àmbits en funció dels sectors als que pertanyen els experts:

o   Dret i finances

o   Psicologia i RRHH

o   Art i humanitats

o   Cicles formatius i professions diverses

o   Ciència i enginyeria

o   Ciència i salut

o   Informàtica i noves tecnologies

La jornada tindrà lloc a l’escola FEDAC Sant Andreu, al carrer Ramon Batlle, 41, de Barcelona, el dia 28 de gener a les 15 h.