En el 10è aniversari de la Mostra Audiovisual Josep Maixenchs, l’Escola Superior de Cinema de Catalunya (ESCAC) i l’Escola Pia de Catalunya confirmen un acord per fer créixer el concurs de projectes audiovisuals que va néixer com a projecte comú l’any 2010.

El passat dia 11 de gener, Toni Burgaya, director general de l’Escola Pia Catalunya, i Sergi Casamitjana, director de l’ESCAC, es van reunir per signar un conveni que compromet les dues entitats educatives a seguir col·laborant en aquest projecte que fa deu anys que va néixer de la mà de l’antic escolapi i fundador de l’escola de cinema, Josep Maixenchs.

La mostra, que enguany se celebrarà a l’auditori de l’espai CaixaFòrum a Barcelona, manté la finalitat des del seu inici de promocionar l’interès dels estudiants pels mitjans audiovisuals, incentivar la creativitat i augmentar el coneixement dels estudiants sobre l’elaboració de productes audiovisuals, així com donar a conèixer la tasca feta a les escoles en l’àmbit audiovisual.

En arribar a la primera dècada, el concurs audiovisual es fa gran i s’obre a tota la comunitat educativa que compti amb estudis artístics, creatius i d’audiovisuals des de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior.

Els projectes guanyadors –pel jurat o pel públic- rebran una beca per a la Summer School, que ofereix l’ESCAC, i un viatge a un festival nacional de cinema, respectivament.