Aquest mes de febrer s’ha posat en marxa el projecte Nous Avis de La Salle Sant Celoni.  és el relleu del projecte Ajuda a la tercera edat, que durant el curs passat va realitzar un grup d’alumnes de 4t d’ESO del centre en el marc del projecte FAIG-APS (Aprenentatge i Servei).

Ajuda a la tercera edat va ser el projecte més votat al concurs de l’Ajuntament Jove de Sant Celoni i va obtenir una dotació de 1600 € per fer-lo realitat. Una xifra que ha permès els alumnes adquirir jocs de taula, carros de la compra, entre altres, per donar el servei que les persones necessiten.

Actualment són 11 els alumnes de La Salle Sant Celoni que participen en aquest projecte i que, per parelles, ajudaran 5 avis i àvies des d’aquest mes de febrer i fins al juny.

La col·laboració es fa un dia a la setmana durant una hora i mitja i, per tal d’adaptar l’ajuda a les necessitats de l’avi o l’àvia, s’ha fet una reunió inicial entre la persona gran, una educadora social i els alumnes. Així, pacten si l’avi/a necessita companyia, o ajuda per anar a comprar, passejar…

El projecte Nous Avis va néixer l’any passat gràcies a sis alumnes del centre. Ara, els 11 alumnes que l’estan realitzant volen elaborar una plataforma que permeti alumnes d’altres escoles del municipi inscriure’s en el programa i facilitar el Servei Comunitari que aviat serà obligatori per a tots els alumnes de 3r i 4t d’ESO.