“Fa uns anys que a Salesians Sabadell estem immersos en la innovació educativa i en cada nova proposta busquem la millora envers els nostres infants. És per això que aquest curs escolar hem fet una aposta ferma en introduir a infantil i a cicle inicial l’activitat de natació dins l’horari escolar, formant part de les nostres hores lectives”, explica la coordinadora d’ESO, Marta Cartiel.

Els alumnes neden al centre esportiu municipal Joan Serra, a 10 minuts caminant “a pas d’infant”. Les classes tenen una durada de 45 minuts i s’utilitzen tota mena d’activitats lúdiques perquè els alumnes aprenguin a desenvolupar-se en el medi aquàtic d’una manera divertida, sense pors ni angoixes.

“La natació en l’àmbit escolar té molts beneficis” que fan que s’evidenciï la necessitat de realitzar aquesta activitat física a infantil i a cicle inicial, beneficis com ara:

  • En l’àmbit físic ajuda al desenvolupament motor, ja que desplaçar-se tridimensionalment amb llibertat i continuïtat de moviments els permet arribar a tenir una millor coordinació motora.
  • Neurològicament, augmenta el potencial de la intel·ligència de flux, aprenent a ser més creatius i observadors i, a més, l’aigua estimula la capacitat de joc de l’infant, que repercutirà de manera molt positiva en aprenentatges futurs. L’autoestima, la motivació i la confiança que dipositen en ells els professors i monitors durant el desenvolupament de l’activitat ajuda als infants a tenir un millor concepte d’ells mateixos.
  • En l’àmbit emocional, inicien la socialització sense traumes en un ambient lúdic i recreatiu, desenvolupant-se com a persones i el seu entorn de manera natural. La convivència a la piscina amb altres infants els ajuda a relacionar-se millor i, a més d’aprendre a compartir i realitzar activitats amb altres persones, els infants adquireixen més confiança per a comunicar-se i desenvolupar-se en grup, ja que estaran en contacte amb els professors, monitors i altres infants

Tots aquests beneficis en el desenvolupament dels infants fan que la natació sigui un eix molt important en la seva educació.