El passat 8 d’octubre va tenir lloc a la Sala dels Àustria de Sant Feliu de Llobregat l’acte d’inauguració de les jornades Roses de Tardor, en què van participar els alumnes de l’escola Mare de Déu de la Mercè de la població (Mercedàries). Amb la sala plena de gom a gom, l’acte va començar amb música i poesia. El primer dels poemes recitats es va dedicar a Dot, creador de roses, del poeta local Roderic Graells, que va llegir Joan Pané, alumne de l’escola.

Tots els poemes recitats han estat recuperats pels i les alumnes de l’escola Mare de Déu de la Mercè en el marc d’un projecte anomenat Poemes i Roses. Martina Estradé va recitar el poema Esclats de roses de tots colors, de Jaume Bosch; Celma Rodríguez, el poema de Ramona Pons Lletres i roses, i Arnau Vilaseca, el poema Esponerós redreçament, també de Ramona Pons.

Enguany s’ha celebrat la 10 edició de les jornades Roses de Tardor, dedicades a les roses que organitza el centre des del 2010. En origen es van organitzar per recordar el 125è aniversari del naixement del roserista Pere Dot i rememorar la primera exposició de roses celebrada a la ciutat l’any 1928, als locals de l’Ateneu santfeliuenc.

“Coses del nostre clima. Mentre a tots els països centreeuropeus, tots de gran tradició roserística, a la tardor les roses ja hivernen, aquí tenim el privilegi de disposar d’una segona, i a vegades magnifica, floració de les nostres roses. Sempre hem dit per això que era una exposició amb un cert risc per raons climatològiques i, aquest any, el fort vent dels darrers dies no ha ajudat a tenir una bona collita. Tot i això, es va poder gaudir d’una col·lecció d’un centenar llarg de diferents varietats de roses”, expliquen des de l’escola.