El cartell dissenyat per l’alumne de 2n d’ESO B del col·legi Cor de Maria de Mataró, Martí Triquell, i realitzat conjuntament en la seva versió final per tots els alumnes de l’aula, ha guanyat el concurs “Pinta la Marató” d’enguany. La realització final ha estat dirigida per l’artista Mònica Vilert, professora de l’assignatura optativa de Visual i Plàstica. Entre tots han aconseguit dissenyar un cartell senzill amb un missatge clar i colpidor que esperona a transformar la Covid en Vida.

La idea era reproduir les dinàmiques que es produeixen a l’art urbà i de carrer, en què un grafitter fa una pintada i després un altre la retoca o hi escriu a sobre, sempre amb la llei no escrita però coneguda per tots de “pinta-hi si ho has de millorar”. Aquesta idea ajuda també a introduir a la producció el dinamisme d’aquest art majoritàriament juvenil i espontani.

El jurat, format per artistes i il·lustradors de renom, han destacat, tal com diu Pilar Giró, directora artística de la fundació Thyssen, “la utilització del missatge impactant i directe i posicionar-lo”.

Al concurs “Pinta la Marató” d’enguany hi ha hagut més participació que mai, amb 381 obres de 136 centres educatius.

Al projecte també hi ha participat activament Miriam Cos, professora de tecnologia, proposant el projecte i guiant els alumnes en les produccions més de caire tecnològic.