Per què, per a què, per qui? Aquest és el títol de la taula rodona sobre la donació d’òrgans que el pròxim 8 de febrer se celebrarà a la sala d’actes del pavelló de direcció del col·legi La Salle Tarragona. Es tracta d’un esdeveniment organitzat pels alumnes de 2n de Batxillerat que cursen l’assignatura de Cultura Audiovisual.

L’alumnat ha dedicat diverses sessions a documentar-se sobre la donació d’òrgans i preparar les preguntes que es formularan a la taula de debat, han repartit les tasques que assumirà cadascú, han fet una escaleta de l’acte i l’alumna Vicki Viana ha dissenyat el cartell. També s’ha gravat un curt amb la voluntat de conscienciar sobre la necessitat de donar òrgans.

L’acte està obert a tothom qui hi vulgui assistir, tot i que l’objectiu principal és que els alumnes de Batxillerat de La Salle Tarragona coneguin i es convencin de la importància de la donació d’òrgans.

La taula rodona, que moderaran els mateixos alumnes, estarà integrada per:

· Dr. Jaume Tort, director de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), l’entitat del Servei Català de la Salut (CatSalut) responsable de gestionar totes les activitats relacionades amb la donació i el trasplantament a Catalunya.
Dra. María Bodí, cap de servei de Medecina Intensiva de l’Hospital Universitari Joan XXIII i responsable de la coordinació de trasplantaments a la demarcació de Tarragona,
Tommy Gómez, donant de ronyó en vida.
Isabel Segura, trasplantada renal.
Eva Vallvé, trasplantada hepàtica.
Agrair el suport del propi centre educatiu i de l’AMPA del col·legi La Salle Tarragona, de l’Hospital Joan XXIII i de l’OCATT per col·laborar en l’organització d’aquest esdeveniment.