Els alumnes de 4t d’ESO de l’escola Sant Josep-Teresianes de Barcelona han estat de celebració: el seu projecte d’Aprenentatge i Servei va ser un dels premiats per Design For Change per representar Espanya a la gran trobada internacional I Can. Quatre dels alumnes i una de les professores implicades en el projecte han tingut l’oportunitat de viatjar 4 dies a Roma, rebre un missatge de benvinguda de l’alcaldessa de la ciutat, compartir els projectes dels joves de 40 països diferents i concloure amb una trobada amb el Papa Francesc.

Els joves han tingut una audiència especial on han dialogat amb el Sant Pare i li han explicat com poden canviar el món posant en pràctica les seves pròpies idees i la seva creativitat. Ha estat tot un reconeixement a la capacitat dels nois i noies de tot el món per ser agents de canvi i una experiència inoblidable per a la nostra escola i per a la Fundació Escola Teresiana en general (amb nou escoles seleccionades per a la trobada).

La metodologia DFC, inspirada en el Design Thinking, vol que els alumnes siguin els protagonistes d’un projecte capaç de generar un canvi real, fomentant l’empatia, la creativitat, el treball en equip, el pensament crític i el lideratge compartit dels propis alumnes. En aquest sentit, la nostra escola va decidir col·laborar amb l’Hospital Sant Joan de Déu per ajudar a seguir fent recerca i investigació específica contra el càncer infantil. Van preparar tot un conjunt d’activitats per conscienciar, empatitzar amb els nens malalts i recaptar fons, implicant a companys, professors, famílies i comerços del barri en elles.

Tal com diu el nostre lema actual, R·evolucionem amb totes les nostres forces i celebrem aquest premi. Tot el nostre reconeixement al treball realitzat pels alumnes del curs i les seves tutores.