El passat 13 de març, els alumnes de 3r curs de primària del col.legi Sant Rafael de la Selva del Camp van inaugurar l’hotel d’insectes en el marc de la vuitena jornada verda. La inauguració va ser presentada pels alumnes de 3r, que van explicar a la resta de companys de l’escola els passos que van dur a terme des que van tenir la idea de construir l’hotel fins a portar-la a terme. El director de l’escola va saludar la iniciativa i va animar els alumnes de l’escola a tenir aquesta mirada i aquesta inquietud per cuidar la terra on vivim.

Aquesta proposta és el resultat del treball mediambiental que el col·legi duu a terme com a Escola Verda. Ja estan fent projectes d’hort, reciclatge, reutilització, estalvi d’aigua i llum i vida saludable tot afavorint el fet d’anar a escola amb bicicleta i esmorzar saludable.

Aquests curs, dins l’educació ecològica per a un món més sostenible, l’equip d’escola verda, sensible en el món animal i davant l’ús indiscriminat i abusiu de pesticides, insecticides i herbicides que maten els insectes, han cregut necessari crear un hotel d’insectes. S’ha fet amb materials reciclats al costat d’una bassa i de plantes aromàtiques que facin atractiu i atraient que els insectes vagin a l’hotel. Allí hi viuen i poden seguir el procés de pol·linització, tant necessari.