Aquest curs 2018-2019, i per 16è any consecutiu, el col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona està duent a terme un intercanvi amb divuit alumnes i dos professors d’un institut alemany, l’Albert-Schweitzer-Gymnasium de Kaiserslautern, a l’estat federat de Renània-Palatinat. Dels dies 24 a 31 de gener, els participants en l’intercanvi realitzaren un seguit d’activitats conjuntes de caràcter lúdico-cultural per tal d’aprofundir en la llengua i la cultura del nostre país.

Els amfitrions són els alumnes de 3r i 4t d’ESO que prepararen una sèrie d’activitats, entre les quals una ruta per la Tàrraco romana, visita a diferents espais naturals del litoral, un tour per Barcelona i els seus monuments més destacats o l’experiència d’una típica calçotada catalana. L’expedició alemanya fou acollida també per les autoritats locals gràcies a una recepció oficial a l’ajuntament de Tarragona conduïda pel regidor d’educació, Francesc Roca.

Aquests mateixos alumnes de 3r i 4t d’ESO ja es van desplaçar a la ciutat universitària i industrial de Kaiserslautern dels dies 16 a 24 d’octubre, on van realitzar una sèrie d’activitats i experiències. Parlem d’una visita guiada per la ciutat d’Espira (Speyer) i el seu Museu de la Tècnica, una descoberta del castell de la ciutat universitària Heidelberg i un passeig en vaixell pel riu Neckar o un sopar conjunt a base de Flammkuchen, una mena de coca destapada i salada originària d’Alsàcia (França) que també es menja a Mosel·la (França), a Baden-Württemberg i Renània-Palatinat (Alemanya).

En el nou context social i laboral, l’aprenentatge de llengües estrangeres és clau. Però aquest intercanvi és, a més, una oportunitat per obrir-se al món, relacionar-se amb alumnes d’altres països i cultures i aprendre valors que els seran útils per a tota la vida.