El proper 17 de desembre, una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits es desplaçarà al col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona centre per a una campanya extraordinària de donació. Aquest esdeveniment s’iniciarà a les 15h i està organitzat pels alumnes de 1r d’ESO de l’escola i amb la col·laboració de l’Hospital Joan XXIII i del Banc de Sang i Teixits.

Hi haurà un autobús de donació davant l’entrada de l’escola, a l’altura de la porta ferro per on s’accedeix al pati (Passeig Torroja s/n), amb metges de l’Hospital Joan XXIII especialitzats i diversos alumnes al servei dels donants.

Per poder donar sang, el voluntari ha de tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilograms, estar bé de salut, no haver-se tatuat en els últims 4 mesos, no haver donat sang en els últims 2 mesos, no estar embarassada i no tenir la previsió de realitzar activitats perilloses pròximament. Els homes poden donar sang fins a quatre vegades l’any i les dones fins a tres. Si hi ha dubtes, els professionals i l’alumnat del centre estaran disponibles per resoldre’ls.

Els metges realitzaran un test als voluntaris per comprovar que puguin fer la donació. Després, els voluntaris podran gaudir d’un refrigeri i un petit detall fet pels alumnes. Se li extrauran 500ml de sang que es recuperaran al cap de pocs dies. En les últimes setmanes, els alumnes han après i valorat que, amb només una bossa de sang, es poden salvar fins a tres vides.

Aquest any ja és la segona campanya que organitza l’escola i volen superar la xifra rècord de l’any passat.