El col·legi Sant Josep de Navàs ha obtingut el distintiu d’escola d’excel·lència al projecte “Climate Action Project”, atorgat per Cartoon Network Climate Champions and Climate Action Project. Només 250 escoles de tot el món han rebut el reconeixement.

Climate Action Project és un projecte educatiu global iniciat per l’organització Take Action Global, amb base als Estats Units, on hi ha implicats 2.700.000 professors i estudiants de 146 països de tot el món. El projecte pretén ajudar els alumnes a aprendre sobre la crisi climàtica, realitzar accions de canvi i fer la màxima difusió via presencial i també online.

Les 250 escoles guardonades van presentar les accions realitzades l’any passat, el seu compromís global de centre cap a una educació ambiental i les propostes-solucions de l’alumnat.

Tota la comunitat educativa del centre està implicada a prendre accions que augmentin la consciència per la sostenibilitat. Una gran part dels projectes del centre estan enfocats als objectius de Desenvolupament sostenible, al Canvi climàtic i als Drets humans. Els alumnes, com agents de canvi, desenvolupen les seves competències i actuen com a part de la solució del problema mitjançant l’observació, l’anàlisi, l’experimentació, la presa de decisions i el treball col·laboratiu per aconseguir els objectius de l’agenda UN 2030.

Algunes de les accions més rellevants són el projecte Erasmus+ “SDGs Action!”, “ Visible Actions for invisible waste interactive board game”, “Let’s celebrate a zero waste Christmas”, “ Climate change escornabots game” i “GREEN WEEK at school”.

Les 250 escoles seleccionades per obtenir el distintiu Climate Action Project Schools of Excellence van ser anunciades el passat 4 de novembre en el marc del Climate Action Day. L’esdeveniment va comptar amb ponències de HRM Prince William, President James Alix Michel, Seychelles, Rick Davis, NASA, Matt Larsen-Daw, WWF, HRM Princess Esmeralda, Belgium, Juan Pablo Celis Garcia, UN Environment Programme, and alters líders mundials, científics sobre el clima i activistes.

HRM príncep William va dir:  “Necessitem la creativitat dels joves per reparar el nostre planeta. Necessitem estudiants que inventin i innovin, que pensin més enllà  del que som ara i que siguin optimistes.”

Un dels fundadors del Climate Action Project, Koen Timmers, va dir: “La gent jove té la capacitat de fer més que aprendre sobre el canvi climàtic. Ells saben trobar solucions, realitzar accions que inspiren els altres a canviar els estils de vida. Al final, un canvi en l’actitud dels nostres estudiants i en la societat en general serà essencial per resoldre aquesta gran crisi”.

Dr. Jennifer Williams, fundadora també de Climate Action Project, va declarar: “La nostra comunitat d’educadors s’ha unit per donar suport i promoure l’educació ambiental per a tots. Estem compromesos a ajudar els nostres alumnes a trobar informació, a prendre accions pel planeta, i avui aquestes escoles d’excel·lència estan liderant el camí a tot el món!”