“Els nostres alumnes estan en constant connexió amb un munt d’estímuls als quals donen una ràpida i, de vegades, poc pensada resposta. Les noves tecnologies contribueixen que la interacció amb tot sigui superficial, poc rica i molt efímera. És a dir, no deixen espai per a l’aprenentatge de veritat, el que emociona. A la nostra escola volem donar resposta a tot això oferint un espai per a l’educació en la interioritat”, afirmen des del centre.

L’escola té tres projectes adaptats a cadascuna de les etapes que treballem: Corascalm per a infantil, l’Oratori per a primària i Projecte Latido per a secundària.

Corascalm es fa a l’escola durant deu minuts dos dies per setmana. Les tutores dels més petits són les encarregades de portar-ho a terme. Treballen la interioritat a través de petits exercicis de respiració, visualització i silenci amb una música apropiada. Als nens els encanta i totes les mestres coincideixen en la millora de les següents hores de classe.

A primària es fa l’Oratori amb l’ajuda d’una lectura de l’Evangeli. Així treballen l’oració, la meditació i el silenci. Sempre acaben aquesta activitat amb un compromís per portar a terme durant aquella setmana. L’Oratori es desenvolupa cada quinze dies, mitja hora i amb dotze alumnes. Hi ha un grup de professors que el porten a terme des de 1r fins a 6è de primària.

Per als més grans de l’escola desenvolupen el Projecte Latido, tot i que serà per a tota l’ESO, si bé ara treballen amb primer i segon. A l’escola hi ha dos professors que el porten a terme durant una hora cada quinze dies. Treballen la postura, la respiració, el silenci, la meditació, visualitzacions i, de vegades, comparteixen “coses de les nostres vides en un ambient relaxat, més respectuós que en altres moments de la vida d’un col·legi”.

“Estem molt contents tant amb la resposta del alumnes com amb la de tots els professionals, que són molt bons, que hi treballen. Puc dir, sense cap mena de dubte, que aquest treball en la interioritat possibilita fer un bo treball en valors en el col·legi Sagrat Cor, Corazonistas”.