Tots els inicis de curs són engrescadors, però aquest és especial al col·legi Padre Damián Sagrados Corazoners de Barcelona: “ha arribat el moment de fer realitat l’escola que somiem per donar resposta als reptes del futur, el moment d’endegar l’experiència CIM, la concreció del nostre projecte educatiu VEUS a les aules”.

Es tracta d’un projecte gestat durant tres anys amb experts educatius i, sobretot, escoltant les veus dels professors, les famílies i els alumnes, als quals volen formar i acompanyar tenint en compte les necessitats dels ciutadans del futur. Posen en marxa un programa educatiu específic que dona resposta a aquests plantejaments.

Aquest programa canviarà les matèries per experiències a l’aula i posarà els continguts del currículum al servei de les competències per donar estratègies als alumnes per seguir aprenent i donant resposta a noves situacions. ​​”Els ciutadans de demà són els alumnes d’avui. Per això, a les nostres aules, des d’un ambient acollidor i familiar treballarem per desenvolupar aquestes competències personals, intel·lectuals, socials i espirituals des de la confiança i l’estima que ens caracteritzen”, afirmen des del centre.