El passat 27 de novembre es va presentar al Saló d’Actes Mn. Pardell del col·legi Episcopal de Lleida la història del que han estat els darrers 20 anys d’aquest centre educatiu.

Acompanyats pel Bisbe Salvador i el Paer de la ciutat, Miquel Pueyo, la comunitat educativa, que omplia el recinte, va escoltar el Jordi Capdevila, autor del llibre, que va presentar cadascun dels capítols i, amb entusiasme, va mostrar com el col·legi ha anat evolucionant amb la societat els darrers vint anys, de manera creativa i anticipant-se sovint als reptes gràcies al gran compromís dels professors, pares i alumnes. Avui se sembren les llavors del futur. És un llibre que articula entrevistes amb cròniques que pouen en els arxius del centre, amanides amb les reflexions de l’autor.

El Paer en cap va donar suport a l’esforç que fan els educadors per preparar els infants i joves a viure en la diversitat i l’acollida, en un moment que el 20% de la població de Lleida és nouvinguda. També va subratllar la importància social de l’educació, ja que els grans canvis es realitzen a través de persones concretes.

El Sr. Bisbe va agrair el compromís dels docents i del PAS, va manifestar-se orgullós de tenir un equip tan compromès i va llençar un crit en favor de la llibertat de crear i mantenir centres fidels a la identitat cristian ia que són una resposta a les famílies que ho demanen. També ajuden a donar sentit a les grans qüestions de la vida humana i de les necessitats personals i grupals. Va demanar respecte per la diversitat als servidors públics.

Després d’escoltar el lema d’enguany, Sent l’Eco, interpretat per la Proband, formada per professors del col·legi, tots van poder gaudir de la signatura del llibre i prendre un vi d’honor.