Els dies previs a l’inici de les classes, entre la preparació del curs i la posada a punt dels espais, el claustre de l’escola Tabor de Santa Perpètua de la Mogoda ha trobat el moment per formar-se en Filosofia 3-18, “un projecte educatiu i un currículum per aprendre a pensar millor de manera autònoma en el sí d’una comunitat de diàleg i d’investigació”, en paraules del Grup IREF (Innovació i Recerca per l’Ensenyament de la Filosofia), entitat que ha dut a terme aquesta formació als docents del centre.

Després d’una primera trobada conjunta de tots els mestres i professors, el grup es va desdoblar per especialitzar-se, d’una banda, en Educació Infantil i Primària i, de l’altra, en Educació Secundària Obligatòria.

Tractant-se d’una activitat de llarg recorregut, endreçada i pensada seguint l’evolució i les capacitats dels alumnes en cada fase del seu creixement, a l’Escola la Filosofia 3-18 de Tabor s’anirà implantant en fases. Aquest curs s’hi posen els alumnes de P4 (Elefants), EP1 (Ponent), EP3 (Gregal), EP5 (Garbí), Antoni Gaudí (ESO1) i Joan Maragall (ESO3). A partir del curs 2022/23 ja participaran al projecte tots els nivells de l’escola.