David Casanovas, Jorge Fernández, Pol Mas, Álvaro Taberner, Juan Castillo, Martí Soler, Marcel Vila, Marc Fernández, Jan Cots i Santi Goñi, tots ells alumnes de 4t d’ESO, han estat doblement premiats en el torneig de la FIRST LEGO League (FLL) que es va celebrar el passat 16 de febrer a la UPC del Campus Diagonal-Besòs.

L’equip, anomenat Destroyers 3, va obtenir el 1r Premi al Comportament del Robot i el 1r Premi al disseny del Robot.

La FIRST LEGO League és un esdeveniment que té com a objectiu despertar l’interès per la ciència i la tecnologia entre els joves. Fomenta la participació en equip, tant el treball col·laboratiu com el cooperatiu, i permet als nois i noies presentar els projectes científics en què han estat treballant. A més potencia la seva creativitat i enginy per construir i programar el seu robot.

El repte que planteja s’estructura en tres parts: la realització d’un projecte científic amb una solució innovadora, la competició o joc de robots (el robot ha de superar a contrarellotge una sèrie de reptes sobre un taulell), i la presentació dels valors que han anat treballant en equip.

Del Sant Ignasi hi ha participar 3 equips:

L’equip Destroyers 3 que en el joc del robot va aconseguir la major puntuació en la superació dels reptes i va ser premiat pel comportament i pel disseny del robot.

L’equip Destroyers 2 (format per Dani García, Hugo Nadal, Javi Portabella, Àngel Barragán, Xavi Tusell, Artur Blasi, Carlos Berengueras, Víctor Contrasta i Pol Marín) van quedar en la 3ª posició.

I l’equip Destroyers 1 (composat per Pablo Lozano, Nico Ehlis, Carlos Cuatrecasas, Guille Cahiuelas, Lucía Martínez, Laia Peñalver i Natàlia Sánchez) que va fer una molt bona presentació del projecte científic.

Veure’n més fotografies.