Els passats dies 15 i 16 de febrer es van celebrar les 6s Jornades Pedagògiques al col·legi Maristes Montserrat de Lleida, que pretenen ser un espai d’intercanvi entre experts de l’educació, docents de diferents centres i famílies per facilitar una millor educació dels infants i joves d’avui.

Enguany, les jornades se centraren en la neuroeducació com a impulsora de canvi. El doctor Federico Malpica, expert en educació, investigador i consultor internacional, inaugurà les sessions parlant de les condicions que han de donar-se als centres educatius per tal de fomentar un canvi sòlid. Carles Alsinet, degà de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL participà en aquesta primera xerrada celebrada divendres a la tarda.

La part del dissabte s’inicià amb un col·loqui entre quatre professionals de l’educació: la psicòloga Anna Carballo, especialista en neurociències; Gemma Abelló, terapeuta artística; David Sirvent, psicopedagog, i Federico Malpica, doctor en educació, qualitat i processos educatius. Quatre mirades obertes al canvi, plenes d’arguments perquè l’escola esdevingui un espai de transformació. 
 
Després del col·loqui, els participants escollirren diferents tallers pràctics: àmbit afectiu en l’aprenentatge i ensenyança de les matemàtiques, STEAM, l’art que connecta amb les emocions, mindfulness per a infants, adolescents i sentiments i la proposta d’aprenentatge per ambients.

Les jornades, organitzades pel col·legi Maristes Montserrat amb el suport de la UdL, comptaren amb participants de diferents centres educatius de la demarcació i també amb famílies interessades per l’educació.