Quan arriba Carnestoltes, ja se sap. L’escola es converteix en un taller d’alta (o baixa) costura per preparar les disfresses que es portaran el dia de la rua. Aquesta feina porta força hores de treball, de vegades retallant, de vegades pintant, de vegades punxant, de vegades encolant, de vegades…

I aquest any l’escola Tabor de Santa Perpètua de la Mogoda hi ha afegit un element nou. Els alumnes de 3r d’Educació Secundària Obligatòria faran el que es coneix com a Servei Comunitari, això és, 10 hores de tasques voluntàries en favor de la comunitat. Alguns alumnes ja han participat a la campanya de Càritas preparant lots de menjar per a les persones més necessitades; d’altres han ajudat els companys més petits en el procés d’aprenentatge de la lectura a la biblioteca i d’altres participen en projectes d’abast municipal.

I un darrer grup d’alumnes han vingut quatre de les tardes que no tenien classe i s’han distribuït per les aules d’Educació Infantil i Primària ajudant mestres i companys més petits a fer-se unes disfresses “ben xules i que llueixin força el dia de la rua”.

I tots els alumnes de 3r d’ESO seran a la rua fent de servei d’ordre, ajudant a avançar les colles disfressades pels carrers del voltant de l’escola en una nova tasca de col·laboració entre els més grans i els més petits, com ja passa, per exemple, a la festa de la Castanyada.