Els alumnes de 1r d’ESO del col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona, 66 en total, han conegut de primera mà el treball que fan els militars i científics espanyols a la base Gabriel de Castilla d’Isla Decepción, a l’Antàrtida. Ho han pogut fer gràcies a una videoconferència d’una hora de durada aproximadament, en què han pogut resoldre dubtes sobre les tasques que duen a terme a l’Antàrtida, així com la divulgació científica que realitzen al llarg dels tres mesos que dura l’expedició. La xerrada s’inclou dins del programa de l’assignatura de Geografia i Història.

Actualment hi ha tan sols quatre militars i científics a la base Gabriel de Castilla, ja que són a la recta final de l’expedició i han estat dos els que han parlat amb els joves estudiants sobre el seu dia a dia. D’aquesta manera, els alumnes han après les peculiaritats i característiques de l’Antàrtida, han conegut la fauna que hi habita, el treball de camp que realitzen els científics i els han explicat el projecte d’apadrinament de pingüins en què estan immersos.

Al final de la videoconferència, els estudiants han tingut l’oportunitat de preguntar als científics detalls sobre la organització del seu dia a dia o de les conseqüències del canvi climàtic, que preocupa l’alumnat de 1r d’ESO.

És el quart any que el centre realitza aquest projecte enfocat als alumnes de primer de secundària amb l’objectiu de difondre els valors, les experiències i la tasca dels científics i militars desplaçats a l’Antàrtida. El col·legi, a més, és pioner a la província en la realització d’aquesta activitat.